Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος....


Αγαπητοί φίλοι

Πραγματικά είμαι προβληματισμένος..

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ξένη εταιρία.. για να ελέγξει εάν

Γινεται ξέπλυμα βρώμυκου χρήματος στη Κύπρο
  • Εάν τα μέτρα που λαμβάνομαι είναι αρκετά
Εμείς από την άλλη ως ΚΡΑΤΟΣ προσπαθούμε να πείσουμε ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΠΛΥΜΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στην Κυπριακή Δημοκρατία.


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ


ΓΙΑΤΙ; Ακόμη και στην Γερμανία γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος… Απλά η κάθε κυβέρνηση προσπαθεί με κάποιες ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ να το μειώσει όσο γίνεται. (Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω)

Εμείς γιατί προσπαθούμε να πείσουμε ότι ΔΕΝ γίνεται τη στιγμή που σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου γίνεται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό??

Το πόρισμα της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ εταιρείας που θα κάνει τον έλεγχο (σύμφωνα με τους όρους εντολής…) θα βγεί και θα λέει ότι ΝΑΙ στην Κύπρο ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ..

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ… και στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ πάλι τα ίδια θα έβγαζε..

ΠΡΕΠΕΙ πάση θυσία οποιαδήποτε μελέτη να είναι απλά παράθεση των ΜΕΤΡΩΝ και ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ που έχουμε στην Κύπρο.. και συνάμα ΣΥΓΚΡΙΣΗ τους με την ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ή άλλες χώρες..)
ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ αυτό (δηλαδή σύγκριση των μέτρων) τότε νάστε σίγουροι ότι θα

  • ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ (Δηλ.. Ευρωπάιοι) την ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ.. και θα μας πάρουν ακόμη πιο σφικτά από το ΛΑΡΥΓΓΙ
  • ΜΕΘΟΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ είναι η πραγματική βοήθεια μας… αλλά ο στόχος είναι για το πώς θα βγούν ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ εκείνοι (βοηθόντας μας….) (και να βάλουν χέρι στα αέρια.. μέσω των πολυεθνικών τους εταιρειών) 

Ελπίζω να ΜΗΝ πάθουμε τα ίδια με την PIMCO κλπ… ΠΟΛΥ φοβάμαι ότι συνεχώς καταφέρνουμε να ΠΕΦΤΟΥΜΕ στις ΠΑΓΙΔΕΣ… που ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου